Luxy je tvrtka osnovana 1976. godine kao mala radionica za proizvodnju stolica u jednoj od najvažnijih proizvodnih regija u Europi, sjeveroistočnoj Italiji. Kroz naredna tri desetljeća ova se tvrtka iz Vicenze razvila u visoko specijaliziranu tvornicu za proizvodnju ergonomskih vrhunski dizajniranih stolica, fotelja i garnitura. Massimiliano i Doriana Fuksas, Stefano Getzel, Luca Bressan, Gianantonio Perin i Jean Luois Iratzoki samo su neki od svjetski poznatih dizajnera koji su – zajedno s menadžmentom tvrtke Luxy – razvijali tipični "Made in Italy" brend. Luxy stolice i fotelje danas se izvoze u preko 40 zemalja širom svijeta, a otkako je 2011. godine Opera fond postao dioničarom tvrtke, Luxy je još intenzivnije gurnut na svjetsko tržište.

 

Zašto izabrati Luxy? Evo pet jednostavnih razloga:

Kvaliteta. Imidž tvrtke i politika zaštite okoliša strateški su čimbenici kojima se Luxy vodi u svojem poslovanju. Luxy posjeduje certifikate UNI EN ISO 9001:2008 i UNI EN ISO 14001:204, te su norme polazište za stalno poboljšanje standarda kvalitete sa ciljem potpunog zadovoljstva kupaca. I sa stalnom brigom da Luxy proizvodi budu kvalitativno pouzdani i cjenovno konkurentni na tržištu.

Ergonomija. Stolica, fotelja ili kauč ne samo da moraju zadovoljiti kupca u estetskom smislu, one moraju pružati stalno osjećaj ugode, jamčiti najudobniji i istovremeno najzdraviji položaj tijela. Luxy godinama ulaže mnogo u ergonomiju, znanost koja proučava interakciju između karakteristika ljudskog tijela i primijenjene tehnologije, upravo s ciljem da proizvod budućem korisniku jamči za vrijeme sjedenja maksimalne psihofizičke osobine. Baš zbog te brige o zdravlju, Luxy je svoju proizvodnju podvrgnuo certificiranju putem Ergocerta, prve europske organizacije ovlaštene za izdavanje Sincert ergonomskog certifikata.

Jamstvo. Jamstvo na Luxy proizvode iznosi pet godina, od datuma proizvodnje koji je najpreciznije moguće istaknut na svakoj Luxy stolici – pokazuje datum, tjedan i kod vremena testiranja. Luxy jamstvo ne pokriva jedino elemente općeg trošenja – kotače, hidrauliku, mehaničke dijelove.

Briga o okolišu. Klimatske promjene, zagađenja, način na koji koristimo prirodne resurse i prekomjerna proizvodnja otpada kontinuirano otežavaju uvjete života na Zemlji. EU se bavi intenzivno tim problemima, uvodeći norme i pružajući poticaje za uvođenje novih i čišćih tehnologija u proizvodnji kao i metoda prerade. Luxy je te uvjete potpuno prihvatio, svoju politiku poslovanja uvelike usmjerivši na smanjenje emisije štetnih plinova i ispuštanja otpada u okoliš, istovremeno koristeći u proizvodnji – koliko je god moguće – ekološki održive materijale, bez kancerogenih tvari. Drugi je korak velika online podrška (katalozi, palete boja itd.) kako bi se što manje koristio papir sa ciljem očuvanja šuma kao vitalno bitnog prirodnog resursa. Luxy je i certificiran prema UNI EN ISO 14001:2004 dugi niz godina.

Socijalna osjetljivost. Uz ekološku održivost, Luxy promiče i prevenciju rizika od negativnih utjecaja na sigurnost i zdravlje svojih radnika, pridržavajući se UNI INAIL radnih sigurnosnih propisa. Također, Luxy rigorozno poštuje propise o dječjem radu, zapošljavajući isključivo osobe adekvatne životne dobi za ulazak na tržište rada, isključujući bilo kakav oblik diskriminacije. Osim brige o svojim zaposlenicima, tvrtka se često uključuje i u različite projekte pomaganja drugima u okruženju, pogotovo prilikom prirodnih nesreća i sličnih neželjenih događaja.