Luxy je tvrtka osnovana 1976. godine kao mala radionica za proizvodnju stolica u jednoj od najvažnijih proizvodnih regija u Europi, sjeveroistočnoj Italiji. Kroz naredna tri desetljeća ova se tvrtka iz Vicenze razvila u visoko specijaliziranu tvornicu za proizvodnju ergonomskih vrhunski dizajniranih stolica, fotelja i garnitura. Massimiliano i Doriana Fuksas, Stefano Getzel, Luca Bressan, Gianantonio Perin i Jean Luois Iratzoki samo su neki od svjetski poznatih dizajnera koji su – zajedno s menadžmentom tvrtke Luxy – razvijali tipični "Made in Italy" brend. Luxy stolice i fotelje danas se izvoze u preko 40 zemalja širom svijeta, a otkako je 2011. godine Opera fond postao dioničarom tvrtke, Luxy je još intenzivnije gurnut na svjetsko tržište.

Više...Tko (sto) je Luxy

Teče nam drugo desetljeće poslovanja u našoj osnovnoj djelatnosti, profesionalnom projektiranju rasvjetnih rješenja, proizvodnji i distribuciji rasvjetnih tijela, prvenstveno za poslovne, ali i za privatne korisnike. Poslujući   u takvom okruženju, nerijetko se susrećemo s potrebom naših klijenata i za drugim segmentima projektiranja i opremanja njihovih objekata. Stolice, fotelje, uredske i sobne garniture – najčešći su predmet takvih upita.

Stolica odavno nije tek – komad namještaja. Studije pokazuju da čovjek u današnje vrijeme provede doslovno pola dana sjedeći, više nego u stojećem ili ležećem položaju. U sjedećem položaju jedemo, u sjedećem položaju (uglavnom) radimo, upravo sjedeći donosimo poslovne ili važne životne odluke, sjedeći provodimo i veći dio slobodnog vremena, s obitelji ili prijateljima.

Akceptirajući ove dvije prethodno opisane činjenice, na koju se veže i treća – partnerska suradnja s renomiranim talijanskim proizvođačom stolica Luxy, odlučili smo našem tržištu ponuditi nešto novo. Luxy stolice maksimalno su u skladu s postulatima našeg poslovanja – kreativno, moderno, lijepo i funkcionalno. Istraživački i dizajnerski tim Luxy-ja veliku pažnju poklanja ergonomskim zahtjevima s jedne, ali i suvremenim trendovima s druge strane. Zbog čega pred vas stavljamo paletu vrhunskih produkata koje detaljnije možete upoznati na ovim internetskim stranicama.